20 Haziran 2012 Çarşamba

alışveriş


Yazlığa yeni geldiğimizde Emiroşun eksiklerini tamamlamak için marketten alışveriş yapmaya gittik.Şehrin en büyük marketi Kipa'da her şey vardır diye, orayı tercih ettim.Alışveriş sırasında kocaman bir reyon bebek kıyafetleri kısmı gözüme takıldı. O kadar güzel şeyler ( görünürde) vardı ki, ihtiyacımız olmadığı halde, bir sürü yazlık tulum ve body aldım. Fiyatları hiç de ucuz değildi aslında.Markette satılan ürünlere göre çok çok pahalıydı. Neredeyse Mothercare ile aynı olmasına rağmen modelleri, renkleri desenleri çok şirin olduğu için, bir sürü 5 li paket body ve tulumlardan sepete attım.Kumaşlarını elledim çok yumuşak görünüyordu:) Bilmediğim markanın mallarını almayı genelde pek tercih etmem ama ,galiba o anda basiretim bağlandı.Markanın adı "F&F" daha önce hiç duymamıştım.Eve geldik. Ben hiç bir şeyi bebeğime denemeden ,tüm paketleri açtım ve paketleri çöp poşetine doldurdum. Annemler de doğal olarak ,çöp olduğunu düşündüklerinden dolayı paketlerin hepsini çöpe kutusuna  atmışlar.Ertesi gün bir deneyeyim dedim.Normalde Mothercare ve C&A ebatlarına göre tam olması gereken bodyler ve tulumlar neredeyse 3-4 beden büyük geldi.O telaşla çöpe attığım paketleri aradım ama haliyle hepsi dışarıdaki çöpü boylamış:) Neyse ki çöp kutusunda en üstte duran paketi hemen bulduk. Tüm tulumları ve bodyleri geri paketledim ve markete geri götürdüm. Küçük bedenlerle değiştirdim. Eve geldim ve tekrar denedim. Hala büyüktüler ... İnanamadım ama bir kere daha değiştirmek  ve uğraşmak istemediğim için bu şekilde kaldılar. Tum bunların üstüne üstlük, görüp te almama neden olan cicili bicili desenler ve renkler ilk yıkamada bozuldular ne renkler ne de kabartmalar kaldı. Yumuşak sandığım  kumaşların yakası paçası ayrı tarafa yamuldu. Uzun lafın kısası aldığıma alacağıma pişman oldum ve hiç mi hiç memnun kalmadım. Bu da bana ders oldu. Mothercare 'dan şaşma. Zorda kalırsan da en kötü C&A 'dan al yıka yıka kullan:) Naçizane tavsiye olunur:)

4 yorum:

  1. Kipadan bende nevresim aldım geçenlerde. İlk yıkamada küçüldü ve rengi soldu. Hala iadesi ile uğraşıyorum. İnat ettim :)
    Kipa tekstil ürünlerinde genel bir sorun var galiba..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanirim oyle:) aldiklarimin cogunda sorun var, hepsinin biryerleri sokuldu. Iadesi ile ugrasacak vaktim de yok maalesef:) birdaha ki sefere iki kere dusunucem :)

      Sil
  2. gerçekten insanın bazen basireti bağlanıyor, bende carrefour'da aynı hataya düşmüştüm de bir sürü uğraşmıştım iade için.Sanırım herkesin var böyle ilkleri :)

    YanıtlaSil
  3. ben f f ürünlerini kullanıyorum, oğlum 3 yaşında,
    disneyin ürünlerini filanda satıyorlar çeşitlilik çok
    yıkayıp tekrar tekrar kullandım bir sorun yaşamadım...

    faturanız duruyorsa iade edin, hatalarını telafi etsinler bence..

    sevgiler

    YanıtlaSil