16 Haziran 2012 Cumartesi

emiroşum tatlışım :)

3 yorum:

  1. Maşallah,barekallah.Allah bağışlasın.Çok tatlıymış Emir Kaan.Tam olarak kaç aylık?Bir de bir yayınınızda okumuştum.Annenizin ek gıdayla ilgili farklı bir fikri vardı."Emebildiği kadar emer." diyordu sanırım.Annenizin bu fikrini biraz paylaşabilir misiniz?Bana da ek gıdaya zorlamak saçma gibi geliyor da.Büyüklerin tecrübeleri önemli benim için.Benim oğlum 1 Kasımda doğdu.Ek gıda verdikçe sütüm azalıyor.Merakla bekliyorum cevabınızı!!!

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, cok tesekkur ederiz:)Emir 3 Kasim da dogdu . su an 7 ay 3 haftalik. Annem ve kayinvalideme gore emmesi ek gidadan cok daha onemli. Ben de oyle dusunuyorum , ek gida su asamada sadece beslenme aliskanligi kazanmasi acisindan onemli. Bebegin temel beslenme kaynagi anne sutu olmali.

    YanıtlaSil
  3. Yani demek istedikleri şu klasik 4-5 öğün ek gıda değil de sadece tattırma olarak mı?Eğer öyleyse ben tekrar sık sık emzirerek Humana çayı içerek ve ek gıdayı azaltarak anne sütünü artırıcam.Çünkü eğer bu doğru olsaydı Allah Teala çocuğun dişlerini hemen çıkartırdı.Dişsiz bir çocuğa büyük insanların bile 20 kez çiğnemeden yutamadığı kıyma,köfte yedirmek bana mantıklı gelmiyor.Minicik bebeğin henüz gelişmemiş midesi ne olacak?Bence vakti geldiğinde çocuğun öğürme refleksi de kendiliğinden kaybolur.Annenize söylediklerimi iletip onun fikirlerini de benimle paylaşma olanağınız olursa çok mutlu olacağım.Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil