1 Haziran 2012 Cuma

istanbul'a yaz gelir mi?

Nedir bu havaların hali böyle? Tamam bahar güzel, yağmurlar güzel ama dışarı çıkmaya korkar olduk.Her dışarı çıkmaya karar verdiğimizde, oğluşumla ne giysek, nasıl giyinsek de terlemesek ya da ne giysek de  üşümesek diye iki saat düşünür olduk.Bir bakıyoruz,  sabah kalktığımızda hava pür neşe güneşli:) Camlar açılıyor ohh mis gibi  deyip dışarı çıkmaya karar veriliyor....Hooop bir de bakmışız kara bulutlar gelmiş, acayip fırtına çıkacak... Gök gürüldüyor, şimşekler çakıyor. Dışarı çıkmasak mı acaba diyoruz... Aradan biraz zaman geçiyor, tekrar  bir de bakmışız hava yine yaz... Haydaaaa diyoruz, az önce fırtına geliyordu:) Bu arada tabiii zaman geçiyor. Biz hazırlanmak için  montumuzu bir giyiyoruz, bir çıkarıyoruz şemsiyemizi bir alıyoruz, bir bırakıyoruz. Haliyle vakit bir hayli geç oluyor... Neyse diyoruz yarın çıkarız bari:) Belki yarın muhtelif dalgalı, melankolik, manik depresif hava, bir mevsime karar verir de biz de ne giysek diye bu kadar düşünmez, hemencecik atarız kendimizi güzel güneşli dışarılara:)

Neyse canım, şikayet etmiyoruz. İnsanoğluna yaranılmaz işte. Yarın öbür gün, çok sıcak yaz günlerinde de off ne olacak bu sıcakların hali böyle, yanıyoruz , kavruluyoruz diye bir yazı gelebilir :)Biz yine de elimizdekinin kıymetini bilelim de ,bu güzel çilek mevsimini doya doya yaşayalım.Ne de olsa en güzel mevsim bahar. Her şeyin en taze ,en yeşil olduğu ,doğanın yine, yeni yeniden, tekrar tekrar yenilendiği yeşil bahar:) Sen hiç bitme, hep böyle yeşil kal:)Ne de olsa önümüz yaz , kışa daha çok var...

12 yorum:

  1. Yaratan insan,su,toprak,hayvan,bitki,vs. hepsini birbirine bağlı yaratmış.İnsanların haline bakacak olursak havanın daha istikrarlı ve sabırlı olduğunu görürüz bence.Bu kadar müdahale olursa doğaya olacağı buydu.Herşey kendi doğasıyla güzeldi,zaten.Keşke çilekler çilek mevsiminde ve normal boyutlarında,domatesler domates mevsiminde ve kendi tadında kalabilselerdi...O zaman insanlar da,hava da kendi doğasında güzel güzel yaşardı!...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın Zeynep.. Hele ilk cümlene bayıldım..

      Sil
    2. çok doğru söylüyorsun:)allah sonumuzu hayır etsin:)

      Sil
  2. Bitmesin bahar bencede bitmesin:)
    Geçen yıl mayıs ayında 40 gezme günleri planlamıştım işe başlamadan hep gezicem dedim. kısmen gezdim. Eve dönüşte hep yağmura yakalandım :)
    Bereket diyorum bu yağmurlar için.. Ne yapalım.. Daha kötü şeyler olmasında! Emir yaz aylarında çıksın annesiyle parklara inşallah.. Ama sabah saatlerinde yada akşam üstü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah:) yaz aylarını, anneannemizin yazlığında, açık havada, güzel güzel geçiririz:) hepimize güzel bir yaz diliyorum:)

      Sil
  3. En sevdiğim mevsim bahar çünkü Antalya da yaz çekilmiyor. Hoş biz buna alıştık.

    Hı bu arada Antalya bile ısınmadı İstanbul daha beklesin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balayinda Antalya'daydik oluyorum sandim:)bir hafta boyunca otelden cikamadik:)size yaz boyunca sabir dilerim:)

      Sil
    2. Teşekkürler ama yine beleriz memleketimize.
      Sevgiler... :))

      Sil
  4. İzmirde iki gündür oldukça sıcaktı bloğunu izlemeye aldım mutlu hafta sonları dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugun İstanbul'a da yaz geldi:) ben de hemen iadeyi ziyarete geldim ve izlemeye aldim:)

      Sil
  5. Biraz önce dışardan geldim ve Allahım neden çıktımki dedim. Öyle sıcakki, napıcaz bilmiyorum. Zaten kış çocuğuyum ben :) yaz mevsimi ban göre değil..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaz mevsimi de güzel:) ama çok sıcak olmayınca:) deniz varrr, kumsal varr, karpuz varr:)

      Sil