29 Aralık 2012 Cumartesi

saka gibi ama valizimiz kayip

Uc gunluk gecikmenin ardindan, bugun nihayet bizi iki saatlik rotar ile ucurabilmeyi basardilar. Havaalani kabusumuz sonunda bitti diyecektim ki ...Neredeee... Bekle bekle bizim valizlerden biri gelmez . Bekle bekle valiz yok. Bizim valiz bir turlu gelemedi. Yani kayip. Bu ucustan zaten dogru bir sey cikmayacagi basindan belliydi. Turkiye'den burada bulamayacagimi dusundugum( turk kahvesi, vs.vs. gibi) bir suru market alisverislerim, Emiro icin ev yapimi pekmez ve tarhanalarim( ki bunlara cok yaniyorum) yine Emiro ve bizim icin gerekli acil onlem ilaclari ve daha hatirlayamadigim kim bilir neler. Hepsi valizle beraber gitti maalesef. Bu yolculukta ki kadar aksilik herhalde zor bir araya gelir. Neyse ki buna da sukur sag saglim varabildik.

Daha onceki yolculuklarda tete yani teyze de bizimleydi ve uc koltukta iki kisiydik ve Emiro rahat rahat haraket edebiliyordu. Bu sefer ucak tiklim tiklimdi yanimdaki iki koltuk da doluydu. Ucak kalkarken Emiroya dedim ki " Annecim , sakin anneyi uzme ve yorma, uslu uslu otur. Anne cok yorgun. Tamam mi" sanki beni anladi evladim gelene kadar o kadar tatli ve usluydu ki kucagimdan bile inmedi. Bu yorgunluk ve gerginlikle Emiro da huysuzluk yapsaydi halim nice olurdu kimbilir.

Butun bu olumsuzluklarin icinde bir de supriz bir guzellik oldu. Emiroyla ucus kapisini ararken, yanimiza gorevli bir bayan gelip Emiroyu sevmek istedi. Biraz konustuk. Ucagin iki gundur iptal oldugunu soyledim. O da Emiroyu cok sevdi ve daha fazla hirpalanmasin diye bizi Yapi Kredi lounge' a gonderdi. Veeee super lux dinlenme salonunda, son derece konforlu bir sekilde,cayimi,kahvemi icerek ve Emironun pesinde kosturarak ucagin kapilarinin acilma saatini bekledik. En guzel yani da kisiye ozel odalarin olmasiydi. İclerinde televizyon ,dergi ,gazete ,rahat koltuk,klima her sey vardi. Bu odada Emiroyu rahat bir sekilde emzirebildim ve biraz olsun dinlenip rahatlayabildim. ( Tabi Emiroyla ne kadar mumkun olursa)

Bu da butun bu aksilikleri kucuk bir bonusuydu. Gorevli bayana Emirodan ve benden sevgiler, opucukler:)
Bir sonraki ucus maceramizda gorusmek uzere...Umarim bu seferkinden daha keyifli bir ucus macerasi olur...

8 yorum:

  1. Emiro'ya aferin,annesinin o halini anlayışla karşılayıp uslu durmuş:)Görevli kıza da bravo,insan halinden anlayan biriymiş,tebrik ederim ben de.Empati kurabilmek çok önemli.Çocukla yolculuk zaten zor aksilikler de üstüste gelince çekilmez bir hal alıyordur.Bavulun bulunur bence,hiç üzülme.Sen gerekli prosedürleri yerine getirmişsindir zaten,o döner dolaşır seni bulur kesin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tatlisin:)pozitif dusunmen moral verdi:) insallah dedigin gibi olur... Bavulum bulunur:)

      Sil
  2. Havaalanı kabuslarını çocukla yaşamak gerçekten çok zor... Bir yapı kredi çalışanı olarak kesinlikle adios kredi kartını tavsiye ederim. lounclardan siz ve yanınızda bir misafirinizle ücretsiz yaralanıyorsunuz,yeme içme içerideki herşeyden faydalanma tamamen ücretsiz... bu konuda gerçekten başarılı...sürekli uçuyorsanız sizi en yakın bir yapı kredi bankasına bekleriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşim araştırıyor . En kısa zamanda loungelar için bir kart edineceğiz. Tavsiye için teşekkürler. Gerçekten de yapı kredi lounge çok basarılı:) çok rahat ettik:)

      Sil
  3. Ev yapımı pekmez ve tarhana olunca seni o kadar iyi anladımki canım, o valizin ne kadar kıymetli olduğunu! Bulunur bir şekilde sen hiç merak etme inşallah! İyi haberlerini okuruz umarım, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür valiz bulundu ve kavuştuk:) her şey geri geldi:) nasıl sevindim anlatamam:)

      Sil
  4. Ucakta ınıp valızınızın kayboldugunu anlayınca bıldırdınız mı? sızın masraflarınızı karsılamaları gerekıyor..
    Bu arada o Loungelar olmasa ben 2 cocukla tek basıma bır yerden bıryere asla gıdemezdım sanırım.
    bır de cocuklar ucakları cok sevıyorlar. yusufa da bır keresınde pılot kabınına sokup gostermıslerdı o gundne sonra yusuf ben pılot olucam demısrı ;)))
    Bır de hem Ataturk havalımanı tadılatta oldgundan zaten yazdıgınız gıbı nerdesye tum ucularda roterler varken bır de trabzon dogu karadenızın tek havalıma nı oldugu ıcın ben de trabzona gezmeye gıttıgımde tanıdık akraba yoktu turıstık bır gezı ıdı 3 aylık bebek 2.5 yasında cocuk ıle 3 gun ucamamıstım :( o gunlerımı hatırladım yazınızı okuyunca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükür ki valizimiz bulundu ve alabildik:) hava alanı kabusunu umarım çocukla bir daha yaşamam:) en kısa zamsnda lounge için kart edineceğiz:)çocuklar için çok gerekli:)benimki daha çok anlamıyor uçzğı bakalım sonra ne olacak? Sevgiler:)

      Sil