16 Nisan 2012 Pazartesi

bebek ürünleri listem

Bebeğim için doğumdan önce alıp, seve seve kullandığım ürünlerin listesini yaptım.Yeni anne adaylarına fikir olması açısından aşağıda kısa bilgiler verdim.Daha sonra aldığım fakat gereksiz olduğunu düşündüğüm ürünlerin de listesini ekleyeceğim.

1) Ergo Baby kanguru;
Bu ürün beni güzel bahar günlerinde eve kapanmaktan kurtardı. Bebek arabası, bayanlar için, tek başına kullanım açısından maalesef çok kolay değil.Bebek arabasıyla tek başıma dışarı çıkmak bana çok zor geliyor. Kangurumla iki dakikada hazırlanıp kendimizi dışarı atıyoruz. Bebeğim de içinde mışıl mışıl uyuyor.
2) Ikea alt açma minderi ve ikili değiştirilebilir örtüsü;
Bu ürün alt açmada çok kullanışlı.Evin her yerine kolayca taşınabiliyor. Silenebilir bir malzemeden yapılmış. Üstüne geçirilebilen, ikili havlu örtüsü var kirlenince hemen yıkanıp yedeğiyle değiştirilebiliyor.
3) Medela süt pompası;
Doğumdan sonra, ilk haftalarda emzirme çabaları, çoğu acemi anneye zor günler yaşatır. Ben de ilk haftalarda emzirme konusunda çokça sıkıntı yaşayanlardanım. İlk bir kaç gün gelmeyen sütün daha sonra aniden gelmesi ile göğüslerimde birikmesi bana inanılmaz acı verdi.Bu pompa sayesinde fazla sütümü sağarak bu sorunu çözebildim.

4)Maxi Cosi Quinny Buzz travel set;
Uzun süren araştırmalarımdan sonra bu modeli almaya karar verdim. Kullanımı çok rahat tek elle bile kullanmak mümkün.Tek dezavantajı ağırlığı. Tek başıma asansörsüz apartmanda, indirmede zorlanıyorum.
5) Sebamed bebek kozmetikleri + Desitin pişik kremi + Uni yeni doğan ıslak mendili + Prima Premium Care;
Yine uzun süren araştırmalarım sonucu ,bebek bakımı ile ilgili olarak bu ürünlerin, en iyisi olduğuna karar verdim. Hepsinden  memnum kaldım. Pişik sorunumuz olmadı.
6)Mothercare çıtçıtlı body ve tulumları;
Bebeğimin doğumundan itibaren en çok kullandığım kıyafetler bunlar oldu. Hala daha bu tulumları kullanıyorum.Alt üst takımlar da çok almıştım fakat, diğer kıyafetler, ayaklı tulumlar kadar kullanışlı değil.  ( benim bebeğim kış bebeğiydi)
7)Ikea banyo küveti;
Baktığım diğer banyo küvetlerinden çok daha kaliteli ve fiyat olarak da çok makul.Çok memnun kaldım.
8)Fisher Price dönence;
İlk günden beri severek kullandım.Oğlum hala yatarken onunla oyalanıyor.
9)Mothercare uyku tulumu;
Bebeğim kış bebeği olduğundan dolayı, gece üşümemesi için bu ürünü kullandım.Üstünü açtı mı açmadı mı diye tedirgin olmadan rahat bir şekilde uyudum.
10)Mothercare sallanan küçük beşik;
İlk aylar, gece emzirmelerini kolaylıkla yapabilmek için, yatağımın yanına küçük sallanan beşik koydum.

6 yorum:

  1. Blogger annelerde gördüm bloğunuzu bir merhaba demek için uğradım. Sizi izlemeye aldım. Ben de beklerim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,çok sevindim.hemen bakıp izlemeye alıyorum:) sevgiler

      Sil
  2. Bende mother care ürünlerinden özellikle badylerinden cok memnunum.süt pompasıda medula harika.bebişinde cok tatlı maasallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim:)bütün bebişler çok tatlı :)

      Sil
  3. Bebek ürünlerinde ben de MotherCare üzerine ürün tanımam:) Hakikaten çok başarılı. Boyun kısmı geniş, kumaşı binlerce yıkama sonrası bile pamuk gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum... Biraz pahalı ama değiyor. ikinci, üçüncü bebeği bile büyütürler:)

      Sil