4 Mayıs 2012 Cuma

teyzemizin sergisi

Haftaya, teyzemizin sergisi var... Çok heyecanlıyız... Emir erim, ilk defa sanatsal bir etkinliğe katılacak.Teyzesinin, kişisel resim sergisinin açılışına gidecek.

Sanatla ilgisi olanlara duyurulur...Teyzemiz diye söylemiyoruz ama, çok güzel bir sergi olacak:)

artSümer



açılış 10 Mayıs, Perşembe, 18:00
opening Thursday, 10 May, 6 pm


"incir ağacı" / "fig tree", 2012, 183x83cm, ahşap üz. yağlıboya / oil on wood

artSümer  Gökçe Er’in ikinci kişisel sergisi “Zemin Kontrol”’e ev sahipliği yapıyor.
İlk  sergisi “Çık Dışarı”da mekanların içine kapanıp kalmış figürler bu kez dışarı çıkıyor.
Mekanın içini dışarı çeviriyor; iç ile dış, alt ile üst arasında kalmış karakterler yaratıyor Gökçe Er; herşeyin üst üste gelişi gibi, birdenbire oluşu gibi.

Sanatçı, zeminin kayganlığını resmin zamanında donduruyor. Yeni olan, oysa tanıdık mekanı arıyor. Kişinin nerede olduğunu sorguladığı, unuttuğu, yakınlaştığı yeri hatırladığı, suyun altına daldığı, nefesini tuttuğu gerçek üstü mekanları. Figürler, kendilerinden uzak, birbirleriyle buluşamadıkları mekanda, yüzlerinin ifadesizliği ile örtüşen bir garipseme içinde. Perspektif, dağınık.

Gökçe Er’in bu duyguyu çoğaltmak için kullandığı yöntemler var. Birden fazla zemin, dikey aksta yükseliyor tablolarının üzerinde. Birbirine girmiş ormanlar, havuzlar, çöller, denizler, rüyadan koparılmış karanlıklar ve tropik yakınlıklar, yeşiller... Köklerine uzanmak ve dışa çıkmak... Resmin farklı yüzeylerini birbirine bağlayan tanıdık nesneler ya da anlar kullanıyor sanatçı ve soruyor; “Bir sanrı yarattığımızda  gerçeğin kendisi de bir sanrıdan ibaret olabilir mi?”

Kimliğe  giden alt üst bir yol arayışı Er’inki. Karakterleri yeni, bölünmüş, yer değiştirmiş, tanıdık mekandalar; yalnızlar. Beraberlerken de yalnızlar. Neredeler?
“Zemin Kontrol”, kişinin nerede olduğunu yeniden sorgulayan  bir sergi.
10 Mayıs'ta artSümer'de.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder