22 Mayıs 2012 Salı

doktor civanım

Şu sıralar yeni bir şeyler yazmaya hiç vakit yok...Misafirlerimiz var...Amcamız dün ameliyat oldu.Neyse ki ameliyatı çok iyi geçti.Şimdi en kısa zamanda iyileşmesini bekliyoruz:)Emir erim amcasını çok sevdi...Amcası çabucak iyileşsin de Emir erim onunla yine oyunlar oynasın:)

 Bir süredir, Emir erim için yeni doktor arayışındaydım. Daha iyi olduğunu düşündüğüm bir hastaneden bulduğum bir doktordan deneme için geçen hafta sonuna randevu aldım. Bir önceki doktorumuz erkekti.Daha sevecen ve daha yumuşak olacağını düşünerek özellikle bayan bir doktor tercih ettim.

Randevuya gittik. Önceki doktorumuz çok hızlı muayene ediyor,detaya inip bize yeteri kadar bilgi vermiyor gibi gelmişti.Maalesef, bu doktorun da ondan hiç farkı yoktu. Üstüne üstlük bebeğimi soyup muayene için hazırladığımda, doktor gelip ona baktığı andan itibaren bizim ufaklık, inanılmaz sesli kahkahalar atmaya başladı.Kahkahaları muayene bitene kadar sürdü. Doktor buna dokundukça kıkırdıyordu.Fakat  bayan doktorda hiç tepki yoktu. İnanamadım... Bu kadar çok kahkaha atan bir bebeğe nasıl tepkisiz kalabilir bir insan inanamadım. Kim olsa böyle gülen bir bebeğe  gülümserdi diye düşünüyorum...Yeni doktorun ne kadar sevecen olduğunu siz düşünün artık...

Üstüne üstlük bir de şimdiye kadar hiç hastalanmayan bebeğime "boğazları kızarmış bir iki güne kalmaz hastalanır" dedi. Ben endişeyle ne gibi belirtiler olacağını ve böyle bir şey olduğunda ne yapmam gerektiğini sorduğumda da ; zorla lütfederek hiç bir şey yapmayın gibi saçma sapan bir cevap verdi...Sonraki üç dört günü endişe ile ne zaman hastalanacak diye bekleyerek geçirdim... Neyse ki bebeğim hastalanmadı. Özetle gelen gideni arattı. Şimdilik yine eski doktora devam edeceğiz galiba...İyi bir doktor bulmak ne kadar da zormuş böyle....Yorulmak yok...Aramaya devam....

Şu sıralar sürekli bir hareket halindeyiz.Misafirlerimiz babaannemizde kaldıkları için biz de sürekli oraya gidip, akşam eve geri dönüyoruz.Tabi ki çocukla bir yerden bir yere giymek bir hayli uzun sürüyor.Sürekli bavulla dolaşıyoruz.Hazırlanmamız da eskiye göre çok çok uzun sürüyor.Hal böyle olunca ,kocacığımın da  dilinde sürekli  bir "hadi" kelimesi... Kendisi sabah rutinlerini eskisi gibi eksiksiz yerine getiriyor bir güzel... Ben hazırlanmaya çalışırken, bunlara ilave otuz şey daha yapmaya çalıştığım için, dişimi bile fırçalamaya zor vakit buluyorum:)Tabi bu arada da "hadi" leri duyunca biraz  hırrrrrrrrrrrr .
Şimdilik iyi idare ediyoruz gibi.Bir de şu hadileri halledersek sorun kalmayacak:)



4 yorum:

  1. Canım bizim doktorumuz Acıbadem Bakırköy'de Sevil Elçin Kızılok belki görüşmek istersin.Çok memnunum ilgili, ne zaman istersen arayabiliyorsun.Blogumda da bahsetmiştim (http://emreylehayat.blogspot.com/2012/04/tehlike-canlar-calyor.html)
    Emre doğar doğmaz bronşit olmuştu ve Sevil Hanım çok yardımcı olmuştu bize.Bi daha da kopamadık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel tavsiyen için çok teşekkürler...Acıbadem Bakırköy maalesef bize çok uzak:( babamız olmadan, benim oğluşla oraya ulaşmam mümkün değil.Keşke bu yakada olsaydı. biz Anadolu yakasında oturuyoruz:)evimize az da olsa yakın bir yerlerde doktor bulmam gerekiyor.aslında benim kuzenim de Haseki'de çocuk doktoru ona gitmek istiyorum ama hem 6 aylık hamile hem de karşı yakada:)çok şanslısın iyi bir doktor bulmuşsun ne güzel:)

      Sil
  2. Canım bu konuda çevrenden bir çok tavsiye alacaksındır ancak ben de bir dr önermek istedim. İlk 3 ay 3 dr değiştirdik biz, bebeğim prematüre olduğu için ayrıca takip edilmesi gerekiyordu ve hiç birinde yeterli zaman, yeterli ilgi alamadığımı görmüştüm o yüzden tam da hastane şartlarında yeterli zaman ayırlamadığı için muayeneye geçmiş bir dr buldum. Altan Yaşar, cadde de yeri, ilk muayenemiz 1 saat sürmüştü geçirdiğimiz ameliyatlardan ailedeki tüm hastalıklara kadar o kadar detaylı idi ki şok olmuştum normal rutin kontrollerimiz bile 30 dk sürer minimum ilaç yazmaz kolay kolay, yeme içme konusunda çok güzel tavsiyelerde bulunur organik tarifler verir falan. Aklında olsun www.altanyasar.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler:)ilgileneceğim:) bizim yakada olması da iyi:)

      Sil