18 Mayıs 2012 Cuma

hazır organik ek besinler!!

Benim kafam karıştı... Evde tüm ek besinleri hazırlamak tabi ki çok sağlıklı, ama her zaman evde olup taze taze hazırlamak nasıl mümkün olacak?Marketlerde binbir çeşit organik meyve püreleri, sebze çorbaları ve muhallebiler görüyorum. Bunları kullanmak doğru mu değil mi acaba? Dışarıda olduğum zamanlarda evde hazırlama imkanı olmadığında içim rahat bir şekilde bu hazır gıdaları bebeğime vermeli miyim ?Yoksa her imkanı zorlayıp yine de kendim mi hazırlamalıyım?Bu gün bir tanesini alıp evde kendim denedim.Bir iki kaşık da bebeğime tattırdım.Kullanımı tabi ki çok pratik ama ama ama...

Ek gıdaya geçtik geçeli, kakalarımız yavaş yavaş masumiyetini kaybediyor:) Bakalım tam anlamıyla beslenince nasıl olacak? Bu gün fark ettim pırtlarımız da aynı şekilde :) Küçük bir pırttan sonra bu koku da ne böyle derken, farkkettim ki bizim ufaklıktan geliyormuş:) Büyüyoruz... Büyüdükçe yavaş yavaş masumiyetlerimizi kaybediyoruz.Olsun yine de çok tatlıyız:)Ben onun her şeyini severim:)


10 yorum:

  1. Bence çok sıkışmadıkça almayın.Aynılarını evde yapabilirsiniz.Ben mesela dün bir elmayı cam rendede rendeleyip suyla kaynattım.Yumuşayınca içine bir yemek kaşığı pirinç unu ekledim.Kıvam aldıktan sonra blendıra koydum.Bir tatlı kaşığı da dut pekmezi ekleyip karıştırdım.O hazır kavanozlar gibi iki kavanoz mama oldu.Oğlumda çok severek yedi.Benim üçüncü bebeğim.İnanın şimdi neye alıştırırsanız öyle gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de hic kullanmak istemiyorum.ne kadar dogal olabilirler ki? denemek icin meraktan bir tane aldim.ama cok zorda kalmadikca kullanmayi dusunmuyorum. guzel bir tarifmis.ben de deneyecegim:)tesekkurler:)

      Sil
  2. Afedersiniz!Pirinç unu 2 tatlı kaşığı olacaktı.Bir mama tarifi daha yazayım.Bunu da seviyorlar:Orta boy bir havucu halka halka ince doğrayın.Su ekleyip haşlayın.Yumuşayınca henüz suluyken bir yemek kaşığı irmik ekleyin.O da yumuşayınca ocaktan alın.İçine 1 çay kaşığı zeytinyağı,1 tatlı kaşığı pekmez ekleyip blendırdan geçirin.Alın size doğal mama.Başka denenmiş mama tariflerim de var.İsterseniz paylaşırız.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzel tarifler:)hepsini sirayla deneyecegim:)biz daha sebze corbasini bile yiyemedik:)hicistemiyor:)bakalim bu tariflerle belki yer:)cok tesekkurler:)

      Sil
  3. bence de mecbur kalmadıkça deme derim. Evde herşey yapılabiliyor biraz programlı olup öncelen planlayınca üstesinden gelinebiliyor. Ben kızıma hiç vermedim doktorumuzda çok zorda kalırsan hipp inkiler organik onlardan ver demişti ama defne sevmedi. Ekmeğini bisküvisini kekini hep kendim yapıyorum. tariflerini veririm istersen
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tarifleri seve seve alırım:) ben bu konuda çok tecrübesizim:) bir de bizim ki herşeyi yemeyecek gibi görünüyor:) şimdilik sadece yoğurdu ve meyve püresini yiyiyor:)

      Sil
  4. Ben de birşeyler yazmak isterdim kuzum ama ne mümkün :)))

    olursa sen bizim hocamız olacaksın artık :))

    YanıtlaSil
  5. hepimiz elbetteki evde hazırlamak isteriz ama malesef mümkün olmuyor ben dışarıda genellikle hipp in meyve pürelerini yedirdim kızıma doktorumuzun önerileri ile.tavsiye edebilirim.ancak büyüdüğü için artık hero bayb alıyorum meyve püresini hala seviyor çünkü.yani ben yediriyorum ne bileyim mama falan yemedi benim kızım birtek bunu yedirdim hazır olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insanın kafası karışıyor değil mi!! tabi ki doğal olan en iyisi ama mecbur kalınca hazırlar da arada sırada olabilir herhalde:)

      Sil